Aanbod

Trimfit – Loopvermogen, fitheid en ontspanning
De training bestaat uit een ‘warming-up’, looptrainingsprogramma en ‘cooling-down’.

U traint onder aanvoering van de trainer-fysiotherapeut. Elk jaar start er een nieuwe trainingscyclus van eind augustus tot begin juli. Gedurende deze periode worden regelmatig herstelfasen ingelast met een aangepaste training of gedoseerde rust.

Buitenfit – Allround conditietraining op de hei o.l.v. fysiotherapeut
Elke zaterdagochtend om 9.30 uur start deze allround conditietraining op het Janskerkhof te Laren. We trainen op de hei tussen Hilversum en Laren. Eerst rustige oefeningen op de plaats, om de gewrichten los te draaien. Dan gaan we afwisselend wandelen en joggen richting de hei. Het parcours betreft ongeveer 4 km en wordt ingevuld met diversiteit aan oefenstof met intervalkarakter.

Intake – conditiecheck voorafgaand aan de training
Uw trimfit-programma wordt opgebouwd aan de hand van uw huidige conditie (belastbaarheid) en persoonlijke trainingsbehoefte. Met de intake wordt uw individuele belastbaarheid onderzocht. Naar aanleiding van de intake krijgt u een advies voor trainingsopbouw en -begeleiding. Uw specifieke wensen en de uitkomsten van het belastbaarheidsonderzoek vormen de basis voor een programma op maat.

PGm (= Preventieve Gewrichtsmobilisaties)
Voorafgaand aan de training kunnen wij de beweeglijkheid van uw gewrichten optimaliseren. Dit gebeurt met een unieke methode de zogenaamde Preventieve Gewrichtsmobilisaties (PGm). Dit heeft tot doel om vrij en ontspannen te kunnen starten met de looptraining.

 ITb (= Individuele Trainingsbegeleiding)
Gedurende de trainings- en begeleidingsperiode nemen wij samen met u de maatregelen die nodig zijn voor een verantwoorde opbouw, variërend van eenvoudige oefeningen of aanpassingen (trainingsadvies) tot intensieve verzorging en begeleiding (sportmedische onderhoud).

Personal fitness
Wij bieden individueel gerichte training. Na een uitgebreid onderzoek van uw lichamelijke belastbaarheid traint u onder begeleiding van de trainer-fysiotherapeut stapsgewijs naar een hoger conditie niveau. Dit oefenprogramma op maat kan plaatsvinden in ons trainingscentrum, bij  u thuis of op locatie naar keuze.